Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 32 - 6 augustus 2014

9 – 10 augustus 19DE ZONDAG DOOR HET JAAR
Maandag 11 augustus: H. Clara aanroepen voor (klaar in-)zicht.
Vrijdag 15 augustus: O.L.V.Hemelvaart

"DE ONTMOETING OP HET MEER …
IS HET EEN SPOOK … IS HET DE HEER ???"


Om met kinderen te doen: Je wordt geblinddoekt en iemand houdt je voorwerpen voor. Die mag je betasten en raden wat het is.
Als het fout is moet je er nog een proberen .. . tot drie maal.
Achteraf vertel je aan elkaar hoe het was om niets te zien en van alles te voelen. Wat vond je het meest spannend?

(naar het rode Bijbeldoosje)

08.00 u eucharistieviering

08.00 u Maria Vanuytven en Fons Vannuffelen

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

WIJ DOEN ER NOG EEN JAARTJE BIJ
Na enkele weken verdiende rust, trekt het parochieleven zich weer op gang. De volledige pastoresploeg vertoeft bij het verschijnen van dit blad in de abdij van Postel, om de programma’s van de verschillende parochies en van de verschillende werkgroepen op één lijn te krijgen. Ook de ploegen ter plaatse weten dat het (bouw)verlof erop zit en dus …
Gelukkig “Nieuw” (werk)jaar aan ieder die zich inzet om de boodschap van Jezus vlees en bloed te vieren in onze 12 Geelse parochies.
Uw pastores

IN MEMORIAM PASTOOR NAND KERCKHOFS
Op 13 juli overleed in rusthuis Zusterhof (Ferdi)Nand Kerckhofs, de vriendelijke man, die al tien jaar in Geel verbleef na een rijk gevuld priesterleven. Wij namen afscheid van hem op 19 juli. Hij werd in Balen-Rosselaar geboren in 1936 en werd in 1962 tot priester gewijd in de kathedraal van Antwerpen. Ook Jef Seuntjens en Jan Dekoninck waren toen wijdelingen.
De eerste plaats van onderpastoor Nand was Essen, waar hij haast de grens met Nederland moest gaan verdedigen, maar stilaan verdwenen grenzen en trok Kerckhofs achtereenvolgens naar Balen Wezel en Turnhout H.Hart. Overal verloor de onderpasoor een stukje van zijn hart. Hij vertrok met spijt, maar was even snel gewoon aan zijn nieuwe parochie. Daarna kwam dan de roep om pastoor te worden. Eerst trok Nand naar Mol Sluis en later moest het groter van de bisschop. Het werd Ekeren. De roep naar de Kempen bleef echter en Nand mocht naar Balen Hulsen “terug” komen … op voorwaarde, dat het daar niet zou bij blijven. Vanuit Hulsen kreeg hij er nog Olmen en Stotert bij tot hij in 2004 met pensioen in de Geelse Asterstraat kwam wonen.
Toen het lichaam niet meer meewilde, werd Nand opgenomen door de diensten van ZUSTERHOF, waar hij tot op het laatst de lieve collega bleef van medepastores en residenten. Stil en vredig is Nand van ons heengegaan en hij zal zeker “mild en goed” neerkijken op al die parochianen, die door zijn leven wandelden.

HERINNER ONZE BEDEVAART
Je weet toch, dat wij in september met al onze parochies op bedevaart trekken ???
Op 6 september is het zo ver !!!
Onze Voetbedevaart vertrekt op Ten Aard en zal afspraken maken, zodat onderweg groepen van andere parochies bij de groep kunnen aansluiten(zie tijdsschema verder in dit parochieblad). Er wordt een volgwagen voorzien, maar probeer zelf wel afspraken te maken om naar huis te komen.
Bij de Fietsbedevaart kunnen wij eenvoudig zijn: omdat fietsen in grote groep niet altijd eenvoudig is en omdat er verschillende groepen al een lange traditie hebben, kozen we ervoor om de fietsers op eigen kracht en initiatief te laten rijden.
Mensen die met eigen wagen willen rijden, doen dit op eigen initiatief. Dat wordt onze Autobedevaart.
En voor de Busbedevaart: kijk nog eens bij je parochie, hoe het geregeld is.
programma van de bedevaart
13.00 u. Kleine vlakke kruisweg met samenkomst aan de ingang van de basiliek
13.00 u. Grote kruisweg op de berg met samenkomst aan de achterkant van de basiliek, onderaan de berg aan de eerste statie
14.00 u. federale Mariaviering in de Mariahal, opgeluisterd door mensen uit Geelse koren en met volkszang. Bedevaartboekjes zijn voorzien. We vragen aan onze verenigingen om hun vlaggen mee te brengen om samen processie te vormen. Na de viering is er voor de busbedevaarders nog voldoende vrije tijd om in Scherpenheuvel te vertoeven.
Op ieder parochiesecretariaat kan je meer info bekomen en ook bij de individuele pastores.
Zo groeien wij SAMEN.

VZW KREATIEF GEEL , 2014-2015
Ben je op zoek naar een taalcursus? Of wil je aan de slag met naald en draad, bv je eigen rokje ontwerpen? Weet je met je creativiteit geen blijf of wil je met je groene vingers een pracht van een bloemstuk in elkaar toveren? Lekkere gerechtjes op tafel zetten?
Met andere woorden…
Wens je je vrije tijd op een zinvolle en kre-actieve manier in te vullen? In ons ruime cursus- en activiteitenaanbod voor de periode september 2014 tot juni 2015, vind je zeker een cursus die bij je past.
Neem gerust de tijd om op onze website www.vzwkreatief.be rond te kijken, klikken en scrollen,...
Kreatief biedt een gevarieerd aanbod, dicht bij huis én goedkoop…
Voor een folder, meer info of een inschrijving? kreatief.geel@skynet.be of 014 56 05 95

6 SEPTEMBER TE VOET NAAR SCHERPENHEUVEL
Op 6 september kan je ook te voet mee naar Scherpenheuvel. Dankjewel aan Dirk Leynen om uit te stippelen wie waar het best aansluit. Niets belet je natuurlijk om naar ten Aard te komen om 06.00 u. en heel de tocht mee te maken. Vertrek ten Aard 06.00 u. (parochie Ten Aard). Holven Kapelstraat 06.40 u. (parochie Holven). Markt 07.00 u. (parochie Sint Amands). Zonneke - Pas 07.10 u. (Sint Dimpna en Bel). Sanodreef 07.15 u. (Elsum en Larum). Stelen aankomst: 08.00 u. (Stelen, Punt en Winkelomheide). Picknick vertrek: 08.15 u. (Rust tussen de bruggen aan het bushokje). Oosterlo Berthoutdreef 08.30 u. (Oosterlo en Zammel). Best enkele minuutjes vroeger op de plaats van het vertrek aanwezig zijn. Aankomst in Scherpenheuvel is voorzien rond 12.15 u.
 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31  

Externe Links