Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 29-30-31 - 16 juli 2014

19 – 20 juli 16-DE ZONDAG DOOR HET JAAR
26 – 27 juli 17-DE ZONDAG DOOR HET JAAR
2 – 3 augustus 18-DE ZONDAG DOOR HET JAAR

"WIJ VOLGEN JEZUS TIJDENS DE VAKANTIE: ZIJN PARABELS EN ZIJN WONDEREN"

Vrijdag 25 juli: H. Jacobus, bedevaartsdoel in Compostela
Donderdag 31 juli: H. Ignatius, patroon van de Jezuïeten

Dat wij nooit vergeten, de genade die ons wordt geschonken:
de genade om te leven verbonden met Jezus Christus,
de genade om te delen in zijn liefde, die niet ophoudt,
de goddelijke genade om mens met de mensen te zijn,
de goddelijke genade om te genieten van zijn overvloed,
(naar het rode Bijbeldoosje)

08.00 u gebedsviering

08.00 u Marie Claes, Gaston Krieckemans; fam. Krieckemans, Claes Hermans; Jgt Victor Peeters – Maria Lievens; Petrus Vermeulen en Dimpna Leysen

08.00 u eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

VAKANTIE

Oef!

Moe en afgetobd achterover in de zetel. De wekker uit de stekker. Wekenlang lekker languit in het gras. Reukgras, graan en rozen. Het gloren van de morgenzon. Het lied van merels en van lijsters in het groen. De strijd van koeten en kwakende kikkers in het riet. Het spel van wind en wolken. Sterren die niet doven. Een snoer van dagen die veel beloven.

Ontbijt met bubbels op een terras. Tussen spek en eitjes zien hoe sweet de wind met rozenblaadjes stoeit langs de goudsbloemen van je pad. Groet de grutto en zie de zeilende zilvermeeuw ver voorbij. Kijk, hoor, voel, proef en weet dat het al aan jou gegeven is.

Als je dat kan, is jouw vakantie je als geschenk in de schoot gedropt. Spoed je langzaam naar zee, strand of ’t verre land. Klop op de knop en win . . . een jaar gratis alle rust, peis en vree in al wat je doet.

Een zalige vakantie aan alle lezers.   

(deze “memorie” kwam tot ons vanuit der parochiale redactie van de parochie Bel en daar konden wij écht als federatie niks aan toevoegen … tot over drie weken M.D.V.)


MET DE FINANCIES OP STAP
Hoewel vrijdag de 13e door vele mensen als ongeluksdag wordt beschouwd, kunnen we bevestigen dat dit toch niet zo is. Op 13 juni hadden een kleine 30 financiële medewerkers van onze parochies afgesproken om eens op “een andere wijze” samen te komen. Zij hadden het geluk om onder de deskundige leiding van twee gidsen het gasthuismuseum van Geel te bezoeken als dank voor hun belangeloze inzet het voorbije jaar.

We leerden enorm veel bij over het leven van de zusters, maar ook van het lekenpersoneel dat in dienst was van het Gasthuis en het klooster. Tijdens de rondleiding was er tijd voor kritische vragen en beide gidsen vertelden leuke anekdotes die zelfs mensen die al lang in Geel wonen, nog verrast deden opkijken. In de gasthuisapotheek leerden we dat een fijngestampte en verbrande mol goed was tegen vallende ziekte. We ontdekten dat de oven van de keuken  ook diende om te steriliseren en dat de klok in de refter van de zusters ook een wijzerplaat had aan de kant van het personeelsverblijf. Na een boeiende rondleiding mochten we aanschuiven in de Gasthuishoeve voor een lekker bord echte Kempische kost: "Spek mee are".

Hoewel het reeds na 20.00 was en er eerst wel wat bezorgdheid klonk over de "zwaarte van de maaltijd", bleef er geen enkel bordje vol, in tegendeel! Eerst luisterden we nog naar een inspirerende speech van onze federatiecoördinator Marcel, waarvan ik me enkel nog herinner dat hij kort en goed was.

Tot in de late uurtjes zaten we gezellig samen aan tafel, en tevreden keerden we naar huis terug.

Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet weer een gans jaar lang.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28    

Externe Links