Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 48 - 1 december 2010

4 – 5 december: TWEEDE ZONDAG IN DE ADVENT
BEREIDT DE WEG DES HEREN WANT HET KONINKRIJK IS NABIJ !!!
Het koninkrijk van de hemel, of een wereld zoals God die droomt, wie verlangt daar niet naar? Armen, misdeelden, politieke vluchtelingen, uitgeprocedeerden, migranten, statelozen, in de eerste plaats. Zij hebben alleen maar onze handen om die droom te realiseren. Daarvoor zijn wij ook met ons allen verantwoordelijk. Kunnen wij zélf in onze omgeving iets ondernemen ???
Naar het rode bijbeldoosje

Op woensdag 8 december gaat er om 19.00 u. een adventswake voor álle parochies van de federatie Geel door in de kerk van Larum. Bezinnend bereiden wij ons voor op Kerstmis. Alle zangkoren zijn die avond uitgenodigd, maar ook iedereen, die met ons mee wil bezinnen en bidden. Na de gebedsdienst is er “soep op de stoep” ten voordele van Welzijnszorg.

18.00 u. Jgt. Alfons Van Hove, Emma Van Springel, Andre Van Hove, Marcel Goris. Jgt. Jules Vermeulen en zus Josephina Peeters. Zm. Frans Lievens en Fien Vandesande. Jgt. Jeanne Boeckx, Erna Geudens en Frans Dens.

08.00 u. H. Mis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Soep op de stoep - Adventswake 2010

Sedert vorig jaar “vieren” wij Welzijnszorg en de Advent met “soep op de stoep”. December is dé wintermaand en de campagnemaand. Warme soep. Lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Dat is de basis van Soep op de stoep, dat wij jaarlijks willen herhalen.

Welzijnszorg werkt aan armoedebestrijding in Vlaanderen en Brussel. Waarom? Omdat armoede een onrecht is. Tijdens de decembermaand zetten we onze strijd tegen armoede extra in de kijker met Soep op de stoep. Duizenden vrijwilligers trekken de straat op en verkopen dampende, lekkere soep voor de armoedebestrijding in eigen land. Maar het is meer. Soep op de stoep is gezellig en brengt mensen samen. Het laat mensen praten over de armoedeproblematiek in eigen land en laat hen kennismaken met de campagne van Welzijnszorg.

Volgende woensdag, na de adventswake in de kerk van Larum praten wij na bij een lekkere tas soep … op de stoep van de kerk van Larum.

Iedereen welkom !!!

BOND ZONDER NAAM
Enkele weken terug deden wij een oproep naar mensen, die plaatselijk contact wilden vormen voor BOND ZONDER NAAM. Bij hen kan je dus alle kaarsen- kalenders- en wenskaartbestellingen doorgeven en zij zorgen voor de rest. Wij hadden toen nog niemand voor de parochie St.-Dimpna, maar ze is gevonden !!! Ga, fiets of bel naar Elly Bastiaens, Tweeboomkes 44, op 014 70 49 62 en alles komt in orde

nieuwe tarieven voor de kerkelijke diensten
Vanaf 1 januari 2011 zullen in onze kerken de nieuwe tarieven van het bisdom worden toegepast, om de kerkelijke diensten te betalen. Deze tarieven worden vastgesteld door de burgerlijke overheid en de bisschop bepaalt, hoe het geld in zijn bisdom wordt verdeeld. Denk dus niet, dat uw pastoor met al het geld gaat lopen! Veronderstel niet, dat een viering met 5 intenties ook 5 keer meer opbrengt voor de mislezer. Deze intenties worden steeds overgedragen naar een andere viering in de eigen kerk of elders. Ook hebben verschillende instanties recht op een deel van het geld. Zo heeft bijvoorbeeld jou parochie zelf geen enkel recht op een stukje van de 250 euro, die van een begrafenis kost. Voor jou parochie is dit een “dienst aan de parochianen”.

Natuurlijk zullen de vieringen, waarvoor vroeger reeds betaald is, ook aan het oude tarief gebeuren, maar vanaf 11 oktober mogen de nieuwe tarieven aangerekend worden voor vieringen ná Nieuwjaar.

Eerlijke Geschenkenbeurs op 3, 4, 5 december 2010

Op  3, 4 en 5 december 2010 is cultureel centrum De Werft  de ‘place to be’ voor iedereen die leuke eindejaarscadeautjes zoekt. Naar goede gewoonte organiseert Oxfam-Wereldwinkel Geel er zijn jaarlijkse Geschenkenbeurs.
Dit jaar is de beurs ondergedompeld in een Afrikaans bad. En dus vind je er heel wat ‘Afrikadootjes’:  leuke hebbedingen, juwelen of lekkernijen met een Afrikaans kantje. Sommige zijn typisch Afrikaans, andere zijn in Afrika gemaakt en hebben een Westerse look. Maar allemaal hebben ze een band met Afrika.
Een voorproefje? Wie een cadeau zoekt voor een lekkerbek, heeft gegarandeerd succes met het chocoladepakket: een chocoladefondueset én twee soorten fairtradechocolade. Ook de fairtradetruffels smelten in de mond. Daarmee steun je bovendien al snoepend Oxfam-Solidariteit én het Partnerfonds van Oxfam-Wereldwinkels.
Wijnliefhebbers doe je een plezier met twee flessen smakelijke Koopmanskloof-wijn uit Zuid-Afrika. Op de Geschenkenbeurs vind je ze in een mooie geschenkdoos. En wat dacht je van een setje Keniaanse juwelen, gemaakt van mooie houten kralen? Allemaal voor een voordeelprijs!Geef dit jaar fairtradecadeautjes. Zo geef je de producenten in het Zuiden ook een reden om te feesten. Kom naar de Geschenkenbeurs van Oxfam-Wereldwinkel Geel in CC De Werft, op vrijdag 3 december van 19.00 tot 22.00 u. en op 4 en 5 december van 10.00  tot 18.00 u.!
En natuurlijk … kan je ook altijd op de normale openingsuren terecht bij Oxfam- Wereldwinkel in de Kollegestraat 20 op 014 58 32 92
Informatie over de speciale eindejaarsproducten: www.oxfamwereldwinkels.be/eindejaar

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47

Externe Links