Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 43 - 27 oktober 2010

30 oktober – 1 november: WEEKEND VAN ALLERHEILIGEN
" De zaligsprekingen "
Alle heiligen, ons voorgegaan … Wie gaat ze tellen, wie gaat ze evenaren? De grote heiligen van het St.-Pietersplein in Rome, tot de kleine heiligen, die ons schoorsteenmantels sieren. Ieder heeft ze wel, bij leven en welzijn, de mensen, die hen een voorbeeld zijn. Iedere generatie heeft zijn eigen woorden, om de mensen te benoemen, naar wie wordt opgekeken. Ons grote voorbeeld blijft Jezus, God tussen de mensen. … en dan mogen er veel van zijn volgelingen zijn, die vele steken laten vallen. Er is er één die overeind blijft in ons geloof. En tot Hem bidden wij: Gij, verrezen Man van Emmaüs, begeleidt Gij ons met uw genade en uw milde steun, stap na stap. Maar wij willen er al zijn. Wij willen het einde zien, de weg beheersen. Wij moeten leren in Uw Geest, dat Gij de Weg zijt, onbeheersbaar, dat het volstaat dat wij U volgen. Met velen meegaan en in uw stappen treden, in de wetenschap en de zekerheid, dat er een Vader is, de Uwe en de onze, die uitziet en wacht en er is, zal zijn, ons richt en samenhoudt.
Naar het groene bijbeldoosje

18.00 u. Zm. Frans Roelens – Leonie Geboes en familie. Zm. Jeanne Boeckx, Erna Geudens en Frans Dens.

08.00 u. H. Mis.

08.00 u. H. Mis.
11.00 u. Gedachtenisviering overledenen tevens opgeluisterd door het Clemenskoor. Zm. Maria Vanuytven. Zm. Aloys Rombouts – Catharina Brokken en Godfried Herijgers.
 

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

" Allerheiligen &Allerzielen 2010 "
Alle pastores van Geel en alle parochiale medewerkers van de 12 Geelse parochies willen alle Gelenaars uitnodigen, om de overledenen van het voorbije jaar te gedenken in een speciale dienst bij gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen. Elke parochie houdt een gedachtenisprentje klaar met de namen van alle parochianen, die sinds oktober vorig jaar kerkelijk zijn begraven. Van harte welkom in onze Geelse kerken. 

Welkom in de mis
Werken aan eucharistie vieren
Er is een bijzonder initiatief, dat op drie zaterdagnamiddagen doorgaat in de kerk van Herselt-Bergom: opnieuw kennis maken met de mis. Via interessante informatie, korte ervaringen en veel samenzang wordt dit een openbaring! De begeleider van deze bijeenkomsten is bisschoppelijk Vicaris Bart Paepen.
In drie bijeenkomsten behandelt hij volgende heikele thema’s:

Deze vorming vindt plaats op zaterdagnamiddagen 6 en 13 november en 4 december van 16.00 tot 20.00 u. in de kerk van Bergom, Diestsebaan 2, Herselt.
Om 16.00 u.
begint de info. Voor wie wil is er om 17.45 uur een gezellige koffietafel in de torenkelder.
Om 19.00 u.
is er in de kerk de eucharistieviering met als voorganger vicaris Bart Paepen.

De vorming is gratis (wordt betaald door het dekenaat). Bijdrage voor de maaltijd € 3 (ter plaatse te betalen).
Om te weten hoeveel brood we moeten aankopen, is inschrijven voor deze maaltijd wenselijk.
Inschrijven doe je via Magdalena Van den Vonder van de federatie Herselt - Hulshout - Westerlo: op 0498 77 12 25 of robby.vereecken@telenet.be
Niet te missen voor al wie de mis beter wil leren kennen, verstaan en beleven.

DE MÊRET LINEDANCERS
Ze waren reeds een aantal keren te gast bij OKRA St.-Amands. Nu organiseren zij hun tweede countrybal op 30 oktober in het Gildenhuis te Meerhout. Iedereen die deze dansers een hart onder de riem wil steken en/of zelf even de beentjes wil laten zwieren is vanaf 19.00 u welkom. Kaarten in voorverkoop kun je bekomen bij Kelly op 0485/52.72.50.

WINTERUUR
Volgend weekend, van zaterdag op zondag  30-31 oktober, schakelen wij over van zomer- naar het winteruur. Wij draaien de klok dus een uur terug en mogen een uurtje langer slapen

PATER FRANS BOUWEN
Gelenaar en Witte Pater Frans Bouwen was door de paus als expert uitgenodigd voor de Bisschoppensynode van het Midden-Oosten, van 10 tot 24 oktober in Rome. De bijeenkomst wilde katholieken van de Latijnse en Oosterse Kerken in het Heilig Land een hart onder de riem steken en de onderlinge band tussen de Christelijke Kerken versterken. Tijdens het overleg was er ook aandacht voor de actuele politieke en economische situatie in het Midden-Oosten, evenals de aanhoudende exodus van christenen uit de regio.
Pater Frans Bouwen werd in de Kempen geboren op 3 december 1938 geboren in Olen. Wij mogen hem nog steeds meemaken tijdens zijn vakanties in België, maar hij woont eigenlijk in het hartje van de oude stad Jerusalem, vlak bij de vijver van Bethesda. Na zijn wijding in Heverlee (1963) studeerde hij in Rome aan het Instituut voor Oosterse studies en het IPEH. In juni 1969 vertrok hij naar Jeruzalem. Hij was ook enige tijd provinciaal overste van de Witte Paters van Ethiopië en het Nabije-Oosten. Pater Bouwen is specialist van de Oosterse Kerken en de dialoog met de Oosters christelijke Kerken. Of … Hoe Geel wel eens in de kijker kan lopen in de wereldkerk.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42

Externe Links