Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 26-27-28 - 30 juni 2010

4-5 / 10-11 / 17-18 juli: ZONDAGEN DOOR HET JAAR

" Wij volgen de evangelist Lucas in zijn tiende hoofdstuk "

Lucas vertelt hoe Jezus “opgaat naar Jerusalem” en “al lerend rondtrekt in Palestina”. “Kiezen voor het belangrijke in het leven”, “arbeiders in Gods wijngaard” en “wie is eigenlijk mijn naaste “… Drie actuele vragen, die op drie vakantieweekends aan ons gesteld worden … weinig rust voor een mens van Jezus, die Zijn boodschap ernstig wil nemen ! … Voelen wij ons aangesproken ???

18.00 u Jgt. Jan Geukens, Maria Bakelants, August Verhaert en Mathilde ’s Jongers.

08.00 u. H. Mis

18.00 u Jgt. Karel Goris, Roza Steynen, Marcel en Jos Goris. Zm. Stanske Lievens. Jgt. Gustaaf en Gerarda Lornoy – Boeckx.

08.00 u Zm. Familie Louis Van Hoof – Cuyvers, Cluyts en Verlooy.

08.00 u. H. Mis

08.00 u. H. Mis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

het parochieblad met vakantie
Dit is meteen het laatste “normale parochieblad” voor we met vakantie gaan. Volgende week lees je nieuws voor 3 weken, maar het nieuws voor de daarna volgende 3 weken moet volgende week ook al op de drukkerij zijn. Snel zijn dus, vooral als je misintenties wil doorgeven, want op sommige secretariaten is er ook zomerregeling !

Mgr. Bonny was (nogmaals) te gast in Geel


Een beeld van bisschop Bonny met de mensen van KOGEKA.

Vorige week konden wij nog net melden, dat bisschop Bonny weer een hele dag voor Geel had uitgetrokken. ’s Morgens werd hij ontvangen door alle directieleden van het Katholiek middelbaar onderwijs in Geel en Kasterlee in het Sint-Aloysiusinstituut in de Kollegestraat. De KOGEKA-directie stelde daar de stichting KOGEKA en de werking van de algemene diensten voor.

De bisschop luisterde aandachtig en vond het opmerkelijk dat zes scholen met een verschillend aanbod op deze manier kunnen samenwerken: om de individuele scholen bij te staan, werden de laatste jaren een algemene pedagogische dienst, een preventiedienst, een ICT-dienst en een financiële dienst opgericht. Zo kunnen de vijf KOGEKA-scholen zich nog meer bezig houden met hun absolute kerntaak en dat is uiteraard “onderwijs aanbieden”.  Vanaf 09.20 u. volgde de bisschop lessen in het Sint-Aloysiusinstituut en later in het Sint-Jozefinstituut. Hij maakte er kennis met leerkrachten en leerlingen uit de richtingen werktuigmachinisten, dierenzorg en landbouwtechnieken. Om 12.00 u. werd hij bij een buffet in de Hotelschool voorgesteld aan alle godsdienstleerkrachten. Meer dan 40 collega’s van het Sint-Aloysiusinstituut, het Sint-Jozefinstituut, het Sint-Dimpnacollege, het Sint-Maria-Instituut, ’t Peperstraatje en het Sancta Maria Instituut van Kasterlee waren aanwezig en werkelijk voor állen had hij een bemoedigend woordje klaar.

Dit bezoek kaderde in de feestelijkheden rond 10 jaar katholiek secundair onderwijs in Geel en Kasterlee.  Eerder dit schooljaar waren er al een resem activiteiten voor leerlingen en personeelsleden. Het absolute hoogtepunt had al plaats in september met een gezamenlijk bezoek aan Bobbejaanland.

Bisschop Bonny verliet KOGEKA om naar de feestzaal van Elsum te trekken, waar een honderdtal pastores van de Zuiderkempen bijeen waren rond de nieuwe richtlijnen bij uitvaarten, die vanaf 2011 van kracht zullen zijn. Hij vertrok echter niet zonder eerst een kleine videoboodschap achter te laten. Die boodschap zal op 30 juni op alle personeelsvergaderingen van de zes scholen worden getoond. Op die manier zal het bezoek van de bisschop niet beperkt blijven tot een bezoek aan de godsdienstleerkrachten en de directies van het jubilerende scholen.

Ook bij de pastores van de Zuiderkempen was Mgr. Bonny vriendelijk en onderhoudend aanwezig, om de aanwezigen gerust te stellen en duidelijke lijnen mee te geven. Zijn vicaris Bart Paepen was er verantwoordelijk voor de praktische kant van de uitvaartliturgie in de toekomst. Hierop komen wij later nog terug

Bij een volgende gelegenheid verwachten wij de bisschop voor een bezoek aan onze parochiefederatie. Zo’n bezoeken doet hij iedere maand op “een donderdag” en wij kijken er naar uit.

OP WANDEL MET STABBEL
Op 18 juli kan je in Geel gaan wandelen met Stabbel. Verleden jaar waren er in Geel 720 deelnemers om een eerste keer deel te nemen. Stabbel is een leuk figuurtje dat echt in de smaak valt van de kinderen. Stabbel gaat met hen op stap en onderweg kan je leuke spelletjes doen, je krijgt bovendien een tof hebbedingetje.
Voor de grote mensen is er een wandeling van 12 km, waarbij ze door een natuurgebied kunnen wandelen, waar je anders geen toegang hebt. Aan het einde van de tocht ligt er een verfrissende consumptie en een lekker streekproevertje ligt te wachten. Er wordt een korf met streekproducten verloot tussen de deelnemers.
Alles gaat door in “De Welkom”, Aardseweg, 66. Je kan er inschrijven van 08.00 tot 15.00 u. en je kan kiezen tussen een wandeltocht van 7 of 12 kilometer. Van harte aangeraden door de Geelse gidsenbond.

Dankjewel

Langs deze weg wil ik mijn dankbaarheid uiten voor de vele wensen die ik mocht ontvangen t.g.v. mijn 10-jarig priesterjubileum. Als geschenk werd mij een mooie stola aangeboden. Dankjewel daarvoor. Eveneens bedank ik éénieder die een steentje bijdroeg tot het welslagen van de festiviteiten, bijzonder de parochieteams van de drie parochies alsook mijn collega Paul die de trekker was van dit hele feestgebeuren. Het heeft mij deugd gedaan!
Bekijk de foto's van Bart's jubileum via volgende link http://fotomilow.pixendpro.be/?page=album&id=219#self
Bart Rombouts

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25      

Externe Links