Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 12 - 24 maart 2010

27 – 28 maart: PALMZONDAG
WIJ BELUISTEREN HET PASSIEVERHAAL VAN LUCAS
WIJ VIEREN SAMEN DE GOEDE WEEK

WAARLIJK, DEZE MENS WAS EEN RECHTVAARDIGE … De belijdenis van de heidense honderdman komt pas aan de voet van het kruis, wanneer Jezus dood is en alles schijnbaar achter de rug is. Jezus’ optreden, zijn spreken en zijn handelen, leidden zelden of nooit tot zo een duidelijke herkenning door een buitenstaander. Wanneer herkennen wij Jezus als Gods gezondene? Wie noemen wij rechtvaardig?
Naar het groene bijbeldoosje.

18.00 u. Kruisoplegging vormelingen met palmwijding. Jgt. Melania Dams, Eddy Helsen. Zm. Jeanne Boeckx, Erna Geudens, overleden familieleden Dens – Boeckx. Jgt. Hilde Heylen, Staf Heylen, Anna Dierckx. Zm. meester Smets, Jeanne Berghmans, Florent Bens, Maria Geukens, Theodoor Bens en Louis Geukens.

08.00 u. H. Mis met palmwijding.

19.00 u. H. Mis voor Witte Donderdag

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

DIENST VAN VERZOENING
Op weg naar Pasen nodigen wij u uit voor een dienst van verzoening op woensdag 31 maart om 19.00 u in de kerk van St.-Amands. In het sacrament van de verzoening lacht God ons toe met zijn barmhartige liefde. Van harte welkom!

PALMZONDAG EN PALMENMARKT
Veel minder mensen in Geel weten dat Palmzondag eraan komt, maar Palmenmarkt … dat zie je, dat wéét je, dat voel je.
De Chaos op Elsum om de markt te vullen! De zenuwen bij de Lobelia, de KWB, Ziekenzorg, die hun grootste activiteit van het jaar organiseren! De koorts voor de komende grootste kermis van de Kempen!
En dan zeggen wij PALMZONDAG. Vandaag roept men naar Jezus nog HOSANNAH, maar volgende week AAN ’T KRUIS MET HEM !!!
En toch gaat het over het zelfde: mensen willen mensen toebehoren … de jonge moeder met een gewijde palmtak achter het kruisbeeld, de oma met de “pomme d’amour” voor de kleinzoon, de zieke met de enveloppen van de tombola, de KWB-er tussen de kroketten en Lizette in de bloemekes … ja, zelfs de boetevieringen in onze kerken en de ingetogen vieringen, die onze parochies organiseren … Wij willen mensen toebehoren, want Jezus leeft. Dan kan het Pasen worden !!!
Wij houden de tweede omhaling voor Broederlijk Delen.

DIOCESANE LOURDESBEDEVAARTEN
Jaarlijks trekken heel wat mensen naar het Franse bedevaartsoord Lourdes. In 1858 verscheen Onze-Lieve-Vrouw er 18 keer aan een eenvoudig meisje, Bernadette Soubirous. Ook ons bisdom organiseert ieder jaar twee keer een bedevaart naar Lourdes. Verschillende formules zijn mogelijk:
Een meibedevaart gaat door van maandag 17 tot zaterdag 22 mei. Er is de keuze tussen een reis met de TGV of het vliegtuig.
Tijdens de julibedevaart is er een aangepast programma voor zieken. De diocesane bedevaart van Antwerpen verblijft in Lourdes van 19 tot 25 juli. Let op! Er is per uitzondering dit jaar geen jongerenprogramma.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Marie-Josée T’Syen op  014 58 02 26.

SPONSORTOCHT VOOR HAÏTI
Op woensdag 31 maart worden in de stedelijke basisscholen de lessen even aan de kant gezet en gaan de kinderen stappen voor het goede doel. Zowel vanuit het verre Zammel als vanuit de Katersberg, Winkelomheide en de Burgstraat trekken de kinderen te voet en met de fiets erop af, om te belanden in zaal Axion, waar hen “een verrassing” wacht. Er zou zelfs een bekende Vlaming in het spel zijn. …
Na de sponsortocht zullen de leerlingen een cheque overhandigen aan een vertegenwoordiger van Unicef, die het geld zal doen aanwenden, om de nood in Haïti te lenigen.
Komen de kinderen uit jouw buurt om sponsoring, aarzel dan niet om hen te steunen.
UNICEF heeft heel wat ervaring met noodoperaties in de wereld. UNICEF is sinds 1949 aanwezig in Haïti met programma’s op het vlak van gezondheidszorg, voeding, water, hygiëne, onderwijs en bescherming van kinderen. UNICEF Haïti was dus ook in staat om snel in actie te schieten na de aardbeving van 12 januari. 
UNICEF coördineert de hulp op het vlak van water en hygiëne (WASH)  ondervoeding, onderwijs en bescherming van kinderen…en daarom kozen  alle stedelijke basisscholen voor dit project. Alvast bedankt voor je steun

info-avonden St.-aloysiusinstituut
Op dinsdag 23 en woensdag 24 maart organiseert het Sint-Aloysiusinstituut van Geel twee sessies voor leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders. Ingang via de poort aan de Diestsweg en het Schuttershof. Men kan op de speelplaats parkeren. Ouders en leerlingen krijgen een overzicht aangeboden van het aanbod van de school. De avonden starten telkens om 19.00 u. Het einde is voorzien om 21.30 u.

BLOEMSCHIKKEN ROND PASEN
Volkstuinen en Lobelia hebben weer plannen op overschot. Op woensdag 24 maart van 13u30 tot 15u30 gaan zij kinderbloemschikken in het parochiecentrum van st.-Amands met als thema Pasen. inschrijven en info voor 21 maart op 014 58 72 36. Daarna gaan zij weer voor hun fantastische tentoonstelling in en naast Palmenmarkt in de zelfde zaal op zaterdag 27 en zondag 28 maart van 10.00 tot 18.00 u. Iedereen welkom

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11    

Externe Links