Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 06 - 10 februari 2010

13 – 14 februari: ZESDE ZONDAG DOOR HET JAAR
" De zaligsprekingen door Lucas "

Wie vol is van zichzelf en van zijn of haar bezit, heeft niks of niemand nog nodig, tenzij om zichzelf nog belangrijker te vinden of om nog meer te hebben. Van de armen, dat zijn de mensen die honger lijden, geen dak boven hun hoofd hebben, ontbering lijden … kunnen we leren wat naastenliefde of solidariteit is, wat het betekent, voor elkaar op te komen. Zij beleven nu reeds waarden die thuishoren in het Koninkrijk van God en kijken uit naar een “volheid van leven”.
Uit het groene Bijbeldoosje

18.00 u. Zm. Jeanne Boeckx, Erna Geudens en overleden familieleden Dens – Boeckx. Zm. Germaine Verachtert, Gust Nevelsteen, Wim Verherstraeten en Linda Taels. Mis om genezing.

08.00 u. H. Mis.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Volgende week Aswoensdag …

Volgende week begint de 40-dagentijd (ook wel de “vasten”, maar dan moet je wel weten, wat hier “vasten” betekent.) Wie de kalender erop nakijkt, die zal met 40 dagen na Aswoensdag slechts aan Palmzondag komen, maar … ’t is ingewikkelder dan dat, want in ons beeld van de “vasten”, kwamen de zondagen niet voor. De vasten duurt dus langer dan die 40 dagen, maar toch … da’s eigenlijk bijzaak. Het is een sterke tijd in voorbereiding op de Goede Week en Pasen, de verrijzenis van onze Heer.
Een interessant boek over de geschiedenis van ons vasten zal op Aswoensdag in Geel te koop zijn aan 15.- euro. Vers van de pers en … hééél interessant, want …
In onze Geelse parochies steken wij er wel tijd en energie in.
Volgende week woensdag, op Aswoensdag zijn er overdag vieringen met asoplegging in enkele parochies. Dat kan je hierna vinden in het parochienieuws, maar er is ook de gezamenlijke viering met asoplegging voor alle parochies in de St.-Amandskerk om 19.00 u.
Aansluitend trekken wij naar de kleine zaal van St.-Amands voor de solidariteitsavond van Broederlijk Delen. Wij kijken naar de film van Samuel en luisteren naar Veerle Buytaert. Veerle vertelt ons over haar werk in de Andes, waar zij zich jaren heeft ingezet voor Broederlijk Delen. OXFAM Wereldwinkel is aanwezig met eerlijke producten.
En verder naar Pasen toe zijn er sobere maaltijden op 7 en 21 maart. In Zammel houden ze zelfs hun “kerkelijk ontbijt” op 14 maart na de mis van 08.30 u.
Aan de Colruyt is er een koffiestop voor Broederlijk Delen op 6 maart van 14.00 tot 20.00 u.
En zo wordt het Pasen in Geel. Een “mooie vasten” toegewenst !!!

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05      
         

Externe Links