Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 04 - 27 januari 2010

30 – 31 januari : VIERDE ZONDAG DOOR HET JAAR
" Geen profeet wordt aanvaard in zijn eigen vaderstad "

De inwoners van Nazareth konden moeilijk zien, dat Jezus een hele evolutie had meegemaakt. Hij was hen te bekend van vroeger. Zo is godsdienst vaak ook iets uit onze kinderjaren. Oude voorstellingen spelen ons parten. Mag christelijk geloven ons nu iets vertellen ?
Uit het groene Bijbeldoosje

18.00 u. Lichtmisviering met kinderzegening. Zm. André en Frank Bollen, Frans Ruelens en Leonie Geboes. Zm. Jeanne Boeckx, Erna Geudens, overleden familieleden Dens – Boeckx.

08.00 u. H. Mis.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Oud-leerlingenavond St-Maria-Instituut Geel
De oud-leerlingenbond van St. Maria organiseert een oud-leerlingenavond op 12 februari 2010.
Wie meedoet, bevestigt zijn deelname bij voorkeur via de website op http://www.sintmariainstituut.be, oud-leerlingen ofwel telefonisch op het nummer van de school: 014 58 86 72. Het gezellig samenzijn met een drankje aan democratische prijzen start op 12 februari om 19u30 en eindigt om 23u30. We hopen jou te ontmoeten in de refter van de school (Pas 110). Zie je nog oud-klasgenoten, spreek af en maak er een fijne avond van vol herinneringen. Alle oud-leerlingen welkom.

PRIJZEN VAN UITVAARTEN, HUWELIJKEN EN MISINTENTIES
Een artikel op blz. 8 in dit blad van vorige week over het herschikken van “jaargetijden” deed enkele keren vragende telefoontjes rinkelen. Kerk & Leven verschijnt nu eenmaal in honderden edities over heel Vlaanderen en dan zijn er natuurlijk verschillen. 
Eerst en vooral ging het daar over “jaargetijden”, die wij hier in Geel en in het bisdom Antwerpen “gestichte jaargetijden” noemen. Het gaat om missen, die bij een overlijden betaald worden, om jaarlijks te worden herhaald. In ons blad staat er dan “gest. Jgt.” Terwijl een gewoon “jaargetijde” (“jgt”) een mis is, die jaarlijks door de nabestaanden wordt besteld en betaald. Wat verandert en nu bij ons ??? NIKS !!!
En waarom niet? De bisschoppen hebben beslist, om na 18 jaar de prijzen eindelijk aan te passen en dit in twee maal: op 1 juli 2010 en januari 2011. De bisschop van Antwerpen besliste, om niet in trapjes te werken en de prijs slechts aan te passen aan de andere bisdommen op 1 januari 2011.
Dus voor het bisdom Antwerpen blijven volgende prijzen: Misintentie: 10,00 euro. Huwelijk en uitvaart: 200,00 euro.
Hoe dat geld achteraf verdeeld wordt, is een ingewikkelde zaak, maar dat leggen we later nog eens uit.

RESTAURANT ROEMENIË
na de succesvolle viering van 20 jaar samenwerking tussen Slatina Timis en Geel, gaat het Geels Roemeniëcomité over tot de orde van de dag. Zij verwachten weer immens veel eters op het Roemeniërestaurant van 7 februari in de feestzaal van Elsum.
Zoals steeds is er een voortreffelijk menu aan schappelijke prijzen. (16 en 18 euro), dat opgediend wordt tussen 11.30 en 14.00 u en tussen 17.00 en 19.00 u.
Inschrijven kan tot 4 februari bij Jozef Goebels op 014 58 71 97 of jozef.goebels@skynet.be

KOORAVOND IN DE ST.-DIMPNAKERK
Volgende week zijn wij met de zangkoren afgesproken in de kerk van St.-Dimpna op woensdag 10 februari om 19.30 u. (let wel op het vroege beginuur). Er is parkeergelegenheid op de speelplaats van de lagere school op het Laar. Elk koor heeft een Paaslied ingestudeerd en na “Jezus om Uw lijden groot” (een lied voor de Goede Week) zullen zij één voor één hun lied aanzingen. Het wordt een mooie en deugddoende avond.
Wij hopen op een fijne avond en hopen ook, dat de gekozen liederen verder zullen uitstralen naar ál onze koren.

LITURGISCHE ZANGNAMIDDAG ‘ZING IN’
In de lijn van onze traditie van de dekenale zangavonden (drie per jaar), hebben de initiatiefnemers overgeschakeld op een NAMIDDAG in de kerk van Herselt Bergom (in de bocht van de Diestsebaan). Wij hebben een afspraak morgen, donderdag 28 januari om 14.00 u. Pater Jos Bielen zingt met ons uit het repertorium van ‘Zingt Jubilate’. Gelieve dus dit liedboek mee te brengen als u dit hebt. Voor de anderen zijn er leenboeken beschikbaar.
Jos Bielen zal nu een keuze van passende liederen voor de 40-dagentijd en de paastijd, en ook een kyriale voor de 40-dagentijd. Beste leden van parochiekoren en mensen die houden van kerkzang,
Nadien zijn wij welkom in de torenkelder onder de kerk om de kelen op te frissen. Noteer ook al de zangavond op donderdag 27 mei om 20.00 u. in de kerk van De Molekens in Herentals.

VRIENDEN VAN BANNEUX
Zaterdag 20 maart vieren we met alle geïnteresseerden Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede te Banneux in de grote kerk van het heiligdom.
Programma :
10.00 u. welkom, rozenhoedje en toespraak van pater Landeka.
12.30 u. middagpauze en Stille Aanbidding
13.30 u. rozenhoedje
14.15 u. getuigenis van Sabrina Covic
15.00 u. eucharistieviering, Aanbidding en zegen.
17.00 u. einde
Voor inlichtingen en/of om vervoer te regelen kan je terecht bij Leen Fourneau 0496 80 92 91

AKTIE AKTIE AKTIE
Traditioneel is januari de maand van de Derde Wereld. In de kerken was er de omhaling voor de Afrikaanse missies. Twee weken geleden stonden de vrijwilligers van Vredeseilanden aan onze kerkdeuren en aan de grote winkels. Vorige zondag hielden wij de collechte voor HAITI en volgend weekend maken wij ons op voor de DAMIAANACTIE.
En - geloof het of niet – elke keer tonen de Gelenaren hun goed hart en de binnenkant van hun portemonnee. Zo zijn wij toch ??? In de barmhartige stede ??? De mensen van Vredeseilanden vroegen ons, om iedereen te danken, die zich heeft ingezet en die materiaal heeft gekocht. Zij kregen 14.344 euro bijeen voor hun projecten en… wij maken er even een raadseltje van. Voor Oosterlo, Winkelomheide en Punt kregen wij geen cijfers, maar aan de ander 9 kerken bracht de zaak: 533,20 / 400,00 / 371,50 / 255,00 / 212,00 /  192,00 / 196,00 / 157,25 / 67,00  euro op. Wie raadt er, wat wáár werd verkocht ??? Allemaal niet zo belangrijk! Wij zijn bedankt.

KNOOPPUNT
Op 2 februari wordt sinds oudsher het feest gevierd van Maria Lichtmis. Wij gedenken dan hoe Jezus als baby met zijn ouders naar de tempel ging in Jeruzalem. De oude Simeon is getuige van dit gebeuren en noemt het Kind een licht voor de volkeren.
‘Licht’ is ook het thema van het volgende knooppunt (eigentijdse bezinning) van SOT-Jeugdpastoraal. Samen gaan we Op Tocht, op zoek naar het licht. Jongeren tussen 12 en 30 jaar verwachten we op dinsdag 2 februari om 19.30 u in het SOT-lokaal aan de Nonnengang (parking Stedelijk Zwembad). We beloven avontuur, plezier en licht! Kleed je warm aan. De tocht eindigt met een kleine verrassing. Jij komt toch ook? Paul Renders,
renderspaul@gmail.com, 0494.93.34.21, http://sites.google.com/site/plussersgeel/ 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
         
         

Externe Links