Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 02 - 13 januari 2010

16 – 17 januari   TWEEDE ZONDAG DOOR HET JAAR
" Doe wat Hij U zeggen zal "

Er zijn momenten dat we de indruk hebben dat de wijn op is, dat wij geen vreugde meer hebben aan samenzijn en samenleven. Dat het geen feest meer is.
Laten we het dan verder verwateren of beginnen we weer te dromen, dat er van water wijn kan worden gemaakt?
Het is goed wat “water” in de kruik van ons samenleven te gieten en te weten dat Jezus er “wijn” van kan maken!
Of: hoe beperkt onze bijdrage ook mag zijn, wanneer ze gebeurt in de goede geest van Jezus zal ze vreugde brengen.
Uit het groene bijbeldoosje.

18.00 u. Zm. Jeanne Boeckx, Erna Geudens, familie Dens-Boeckx.

08.00 u. Dankmis ter ere van broeder Isidoor.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Jongeren en rouwen
De Jeugddienst van het bisdom Antwerpen (IJD) organiseert andermaal vijf ontmoetingsavonden rond “verlies” voor iedereen die recent of langer geleden iemand verloren is: een broer of zus, ouder, grootouder, vriend(in), …
Tijdens deze avonden wordt er in een kleine groep jongeren tijd gemaakt voor ieders verliesverhaal en hebben we het over omgaan met verwarrende emoties, over reacties van de omgeving, moeilijke dagen, herinneringen, troost, (nog) zin in leven, en hoe verder?
De begeleiders voorzien op voorhand een kennismakingsgesprek met iedere deelnemer.
Jaarlijks zijn er op verschillende plaatsen groepen voor jongeren (15-25 jaar) en jongvolwassenen (21-30 jaar), afwisselend in Antwerpen, Lier, Turnhout, Geel en Hoogstraten. Deelname aan de groep is gratis.
De Geelse reeks richt zich op deelnemers tussen 15 en 25 jaar en gaat door op 10 februari, 3 en 24 maart, 21 april en 5 mei telkens tussen 19.00 en 21.30 u. in het SOT-lokaal aan de Nonnengang (kleuterschool Kompas).

De zelfde Jeugddienst (IJD) houdt op woensdag 13 januari in de parochiezaal van St.-Amands een vormingsavond aan rond rouwen en jongeren. Dit aanbod is gegroeid uit de ervaring die de voorbije jaren is opgedaan in het begeleiden van rouwende jongeren - individueel en in groep - en uit de vragen, waarmee ouders, hulpverleners, jeugdbewegingen en leerkrachten bij de dienst aanklopten. De vorming is bedoeld voor ouders, leerkrachten, hulpverleners en voor begeleiders van jongeren in het jeugdwerk die jongeren willen ondersteunen die recent of langer geleden iemand belangrijk zijn verloren. Op deze avond worden enkele methodieken voorgesteld.
Aanvang 19.00 u, iedereen van harte welkom. Meer info over deze initiatieven staan op de website van IJD.
Leen Vandervoort, oud-jeugdpastor in Geel zal je ook graag aan de telefoon verder informeren op de jeugddienst: 03.454.11.44.
Kijk ook eens op leen.vandervoort@ijd.be of http://ijd.be/rouwgroepen-antwerpen

VREDESEILANDEN
Tijdens het weekend van 15-16 en 17 januari kunnen we weer aangesproken worden door vrijwilligers van Vredeseilanden tot steun van hun projecten. Dit kan ook gebeuren dit weekend voor en na de vieringen in onze kerk.  Wij willen dit warm aanbevelen. Dit jaar vraagt Vredeseilanden onze aandacht voor miljoenen boerenfamilies in het Zuiden, die nauwelijks van hun werk op het veld kunnen leven. Raar toch…van de ruim 850 miljoen mensen die honger lijden, is de overgrote meerderheid boer of boerin. Een rare vaststelling toch? Net die mensen die voedsel produceren, lijden honger… En daar wil Vredeseilanden Geel mee aan verhelpen. Doen jullie ook mee??

KOORAVOND IN DE ST.-DIMPNAKERK
Na het succes van vorig jaar in de kerk van Elsum, trekken de Geelse zangkoren zich terug in de St.-Dimpnakerk op woensdag 10 februari. Wij zijn onderling afgesproken, dat ieder koor een paaslied oefent en opspaart, om aan de andere koren aan te leren.
Vorig jaar heeft de formule gewerkt. Wij duimen ook voor dit jaar !

COMMUNICANTEN IN DE DIMPNA-OMMEGANG
Onlangs werden de vormelingen en eerstecommunicanten opgeroepen, om speciale taken te vervullen in de vijfjaarlijkse Dimpna-ommegang van mei dit jaar. Stilaann lopen de inschrijvingen binnen. Wij hopen op veel deelnemers, hoewel dit jaar niet in groep wordt opgetreden. Jongens en meisjes, wacht niet te lang om je brief in te sturen bij de parochiale medewerkers. Wij houden iedereen op de hoogte. Ook voor de eerstecommunicanten van Elsum is dit een oproep, omdat daar de inschrijvingen iets later georganiseerd worden. Wees er snel bij !!!

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01    
         
         

Externe Links