Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 49 - 2 december 2009

3 – 4 december TWEEDE ZONDAG VAN DE ADVENT

" Heel de mensheid zied Gods redding "

Als mensen werken aan vrede, rechtvaardigheid en veiligheid, hetzij in de stad of in het dorp, of in de grote wijde wereld, dan zal iedereen daarvan genieten, zonder onderscheid. Dát is advent: o^penheid maken voor God in de wereld.

Uit het groene bijbeldoosje.

18.00 u. Jgt. Alfons Van Hove, Emma Van Springel, Andre Van Hove, Marcel Goris. Jgt. Jules Vermeulen, Josephina Peeters. Zm. Louis Geukens vanwege de geburen.

08.00 u. Zm. Familie Criekemans – Mellebeeckx en Wuyts.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

WELZIJNSZORG

Tijdens deze eerste week van de advent start meteen de actie Welzijnszorg. Wij vragen aandacht voor de mensen in armoede tussen ons. Niemand droomt ervan om werkloos of arm te worden. Toch is dit de harde realiteit voor heel wat mensen. 1,5 miljoen Belgen leven met een armoederisico. Armoede wegwerken wordt dé grote uitdaging van deze campagne. Werk is de beste garantie om uit de armoede te geraken. Maar werk alleen volstaat niet. Want ook mensen die werken leven soms in armoede. Welzijnszorg streeft naar meer jobs, met een volwaardig loon en op maat van mensen in armoede....

adventswakE federatie geel

Zoals de laatste jaren een traditie werd, is er voor alle parochies samen een adventswake. Dit is een woorddienst met medewerking van de zangkoren rond de adventsgedachte. Diegenen, die er ooit waren, spreken over een stemmige viering die reeds doet denken aan het échte Kerstmis.
Wij geven elkaar rendez-vous in de kerk van Stelen nu woensdag 9 december om 19.00 u.
Nadien starten wij de Adventsactie Welzijnszorg met “Soep op de stoep”. Het federatieteam treedt aan en vraagt een vrije bijdrage voor solidariteit met de werkende mensen in Vlaanderen.


QUIZ ACW VOOR HET GOEDE DOEL
Op vrijdag 18 december is het weer nadenken en gokken geblazen. ACW Geel organiseert dan voor de achtste maal de Trefquiz. Deze quizavond wil een ontmoeting zijn tussen alle Geelse medeburgers die een hart hebben voor vrijwillige, solidaire en sociale inzet.
De opbrengst van het initiatief gaat naar organisaties, verenigingen of mensen - uit de Geelse omgeving - die omwille van lichamelijke, sociale of economische redenen zich met minder kansen een weg moeten zoeken in onze samenleving.
De Trefquiz wordt gespeeld in een aangename en ludieke sfeer. Niemand hoeft een bolleboos te zijn in actualiteit, sport, literatuur. Iedereen kan meespelen en iedereen kan winnen.
Inschrijven voor 15 december is verplicht want er is niet te veel plaats in de zaal van St.-Amands aan de Werft. Meld je aan bij Jozef Goebels - 014 58 71 97 - jozef.goebels@skynet.be
Jos Verbraeken - 014 54 75 45 - jverbraeken@skynet.be
Marleen Römer - 014 58 00 44 - kmverellen@base.be

VZW KREATIEF GEEL
Deze werklozenwerking wil beginnen met een cursus “Frans voor beginners”. Vanaf 5 januari starten zij  op dinsdagvoormiddag van 10.30 u. tot 12.30 u.
Heb je interesse voor een cursus “Spaanse conversatie” ? Die start op 6 januari en de volgende dinsdagen 14.00 u. tot 15.30 u. Daarvoor is echter een basiskennis Spaans belangrijk.
Informatie kan je vinden op  014 56 05 95 of Kreatief.geel@skynet.be of www.vzwkreatief.be

FIERE GROOTVADER
Pastoor Jan Verheyden is reeds enige tijd grootvader en het moet zijn, dat het meevalt in de familie met de kleine Lana, want zopas werd een zusje Noya Geboren. En … ze zijn wel lichtjes vermoeid, maar stellen het zeer goed.
Proficiat aan de fiere papa, Domingos Pena De Nascimento, mama Lindsey Aerts en “voke”, pastoor Jan Verheyden

COMMUNICANTEN IN DE OMMEGANG
2010 wordt weer een Dimpnajaar en de voorbereidingen tot de feestelijkheden lopen momenteel op volle toeren. De Kerstmarkt moet een beetje aan glamour inboeten, omdat de voorbereiding voor GheelaMania reeds lopen. Op 15 mei komt de bisschop naar de grote feestmis en op 16 mei trekt de ommegang weer rond op het klassieke parcours. Daarin zijn speciale taken weggelegd voor onze vormelingen en eerstecommunicanten.
Via verschillende wegen zijn de eerstecommunicanten en vormelingen reeds uitgenodigd, om mee op te stappen. Heb je nog geen brief ontvangen ??? Vraag het na in je parochie. En stuur zo snel mogelijk je deelnamebrief terug aan de parochieverantwoordelijke. Hartelijk aanbevolen vanwege het parochiefederatieteam.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26 Week 27-28-29 Week 30-31-32 Week 33
Week 34 Week 35 Week 36 Week 37 Week 38
Week 39 Week 40 Week 41 Week 42 Week 43
Week 44 Week 45 Week 46 Week 47 Week 48

Externe Links