Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 38 - 16 september 2009

19 - 20 SEPTEMBER “25 ste ZONDAG DOOR HET JAAR”
“ DE MENSENZOON WORDT OVERGELEVERD ”

Een kind opnemen ... een oproep die sommige mensen letterlijk in beweging zet, maar je kan ook proberen, om het kind, dat je in je diepste wezen gebleven bent, weer in je op te nemen. Je kan trachten, uit te groeien tot dat, wat je in diepste wezen bent: een gewoon, eerlijk, onbevangen wezen, dat uit Gods hand is voortgekomen.
Is dit voor ons een opdracht ?
Is het een zware klus ?
(naar het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u           Startviering werkjaar, opgeluisterd door het Clemenskoor. Zm. Marie Van Tongerloo, vanwege de geburen. Jgt. Gerard Cuyvers, Josephina Boons, Gusta Cuyvers en Ernest Wuyts, Alfons en Geert Nijs en Nancy Binnenmans. Zm. Louis en Karel Verachtert en Maria Daems.

08.00 u           Startviering werkjaar. H. Mis.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

MISDIENAARS

Maar liefst meer dan 350 misdienaars uit het bisdom Antwerpen verzamelden op zaterdag 5 september in Bobbejaanland. Ook de misdienaars van St.-Amands, Winkelomheide, Punt en Stelen waren van de partij. In het park dienden de verschillende groepen tal van opdrachten te vervullen. Zo moesten ze bijvoorbeeld het woord ‘misdienaar’ uitbeelden. En of het een geslaagde dag was!

SPANNENDE TIJDEN VOOR DE MAKERS VAN ‘T PAROCHIEBLAD
Iedereen heeft al wel gezien, dat de opmaak van de binnenbladzijden in ons blad de laatste maanden frisser toont, dan hetgeen wij hier in Geel iedere week insturen.
Vanaf volgende week willen wij proberen, om mee te stappen in die trend. Schrik niet, als ons blad volgende week helemaal ánders oogt! En… schrik ook niet, als we er de eerste weken niet helemaal in slagen om éénvormig te zijn.
WIJ doen ons best … en de opmaak …

STARTDAG VORMSELCATECHESE 
Op 3 oktober gaan de Geelse vormelingen van 2010 naar Zichem en Scherpenheuvel. Het is een waardig alternatief voor de reizen naar Nijmegen tijdens de vorige werkjaren. Wij verwachten een startdag, die een impuls moet kunnen zijn, een eerste “catechesebad” met een impressie uit het evangelie, verschillende werkwinkels en een voettocht naar Scherpenheuvel.
Wie niet mee kan, die mist wel wat! Ouders, catechisten, een warme oproep tot volle inzet, want getuigenissen van vorige jaren blijven toch wel plakken.
Wij verwachten ook ouders, die willen meevieren met hun vormelingen in de Mariahal van Scherpenheuvel..
Informatie wordt gegeven via de parochiale begeleiders. Je kan steeds je parochie contacteren voor de laatste stand van zaken

FIETSEN NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA IN 2010
Fietsen naar Santiago de Compostela is de ultieme droom van veel wielertoeristen. Hiermee wordt de traditie verder gezet van miljoenen pelgrims die al meer dan 20 eeuwen de wegen naar Compostela opzoeken, doorheen prachtige natuur, groene wijngaarden en veel herinneringen aan cultuur en geschiedenis langs prachtige oude kunststeden.
Volgend jaar viert Compostela een “heilig jaar” en daarom richt GOVAKA, de reisdienst van KWB, twee fietstochten in naar Santiago de Compostela in 2 verschillende formules.
Een eerste groep reist in 15 etappes de 2.314 km naar het Gallicische bedevaartsoord. (vertrek 18 juli). De tweede groep vertrekt op 25 juli in  St.-Jean Pied de Port (FR) .Deze fietsreis over 942 km wordt afgelegd in 7 etappen.
Wie er meer wil over weten, kan komen kijken en luisteren op woensdag 16 september in de abdij van Tongerlo, of kan doorklikken op : www.govaka.be.

VOLKSTUINEN EN LOBELIA

Meer info over deze twee initiatieven, bij Lizette op 014 58 72 36 of op nelly.matheve@telenet.be.

Bedevaart Rome naar heiligverklaring pater Damiaan
Wie wenst er mee te gaan op bedevaart naar de heiligverklaring van pater Damiaan in oktober te Rome.
We vertrekken met de bus vanuit Geel onder begeleiding van o.a. Bart Rombouts.
De bus is al redelijk vol geboekt, dus best niet te lang aarzelen alvorens in te schrijven.
Bekijk de affiche.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26 Week 27-28-29 Week 30-31-32 Week 33
Week 34 Week 35 Week 36 Week 37  

Externe Links