Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 35 - 26 augustus 2009

29 - 30 augustus “22 ste ZONDAG DOOR HET JAAR”
“ ONDERHOUD DE GEBODEN VAN DE HEER ”

Omgaan met regels, het toepassen van wetten, levert mensen veel voordeel op. Zo bevorderen bijvoorbeeld de verkeersregels onze veiligheid. Elke godsdienst, elke kerk kent zijn regels en wetten. Ze bieden een kader om het leven van elke mens en van God te respecteren. Of niet? Mogen ze soms ook herbekeken worden in het licht van deze mens in deze nieuwe situatie nu? Of zeggen we vlug: “Zo is het altijd geweest”?
(naar het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u           Zm. Louis, Jan en Jos Geukens en Celine Claes, Anna Lambrechts, Alexandra en Marcel Mertens en Jos Geukens, Bernus Wijnants en Dymphna Vermeulen. Zm. meester Smets, Jeanne Berghmans, Florent Bens, Maria Geukens, Theodoor Bens, Louis Geukens.

08.00 u           H.Mis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

30 AUGUSTUS: FIETSEN IN DE SCHAKEL
In Geel is er altijd wel iets te beleven. In 12 kerken én een openbare kapel zijn er iedere week ,prachtige liturgische vierringen, maar wij feesten ook veel … Reggae, Eurofeesten, Geel Zomert, Dua&Triatlon.
Op zondag 30 augustus zwieren we ons been weer gezwind over het fietszadel voor de eenentwintigste uitgave van SCHAKEL-ZUID. Ook dit jaar kunt u er weer een toeristische fietstocht van maken: Klompenmuseum, Kasteel van de Werve, Kapel van de Meren, Sint Dimpnamuseum u zoekt het zelf maar uit aan de hand van de brochure die je meekrijgt. Animatie is verzekerd onderweg.
Voor uw inschrijfgeld krijgt u veel terug: een fietswimpel, een brochure, een stuk fruit, drankjes onderweg en een Schakelherinnering. Vergeet niet mee te doen met de gratis Zoekwedstrijd.
Praktisch!!
Inschrijven tussen 08.00 en 14.00 u. in PC Sint-Amands op de Werft
Sluiting: 19.00 u.
Informatie: Schakelsecretariaat : Toerisme Geel, Markt 1 tel 014/ 56.63.83 of deschakel@geel.be of www.schakel.be.

HEILIGVERKLARING DAMIAAN

Stilaan nadert de grote dag. Op zondag 11 oktober wordt Jozef De Veuster, beter gekend als ‘Pater Damiaan’ in Rome heilig verklaard. Een flinke groep Gelenaars schreef zich reeds in voor een Romebedevaart van 7 tot 13 oktober met als hoogtepunt de heiligverklaring op het St.-Pietersplein. Er zijn nog plaatsen vrij in de autobus. Ben je geïnteresseerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bart Rombouts via het nummer 014-56.08.39. De totaalprijs bedraagt 558 euro. Zowel tijdens de heen- als terugreis wordt er overnacht onderweg. We passeren eveneens langs Assisi.

Op dit moment (nog tot 31 december) loopt er aan boord van het zeilschip Mercator in Oostende een tentoonstelling over de laatste reis van Damiaan. Zijn stoffelijk overschot maakte in 1936 de overtocht naar België. De inkomprijs bedraagt 4 euro. Je vindt het zeilschip Mercator in de jachthaven van Oostende, recht tegenover het stadhuis. Het loont beslist de moeite om een kijkje te gaan nemen!

 

 

Bedevaart Rome naar heiligverklaring pater Damiaan
Wie wenst er mee te gaan op bedevaart naar de heiligverklaring van pater Damiaan in oktober te Rome.
We vertrekken met de bus vanuit Geel onder begeleiding van o.a. Bart Rombouts.
De bus is al redelijk vol geboekt, dus best niet te lang aarzelen alvorens in te schrijven.
Bekijk de affiche.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26 Week 27-28-29 Week 30-31-32 Week 33
Week 34        

Externe Links