Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 34 - 19 augustus 2009

22 - 23 AUGUSTUS 21 ste ZONDAG DOOR HET JAAR
NAAR WIE ZOUDEN WIJ GAAN ???

In het evangelie van dit weekend spreekt Jezus ons toe in krasse taal, waardoor velen, die Hem volgden, niet verder met Hem meegingen. Wat gaan wij antwoorden op de vraag van Jezus, of ook wij willen weggaan? Naar wie gaan wij in ons leven? Op wat of wie zijn wij gericht ?
(naar het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u           Jgt. Dimpna Sterckx Bernus Van Gorp en overleden kinderen. Jgt. Gusta Sterckx en Alfons Verachtert.

08.00 u           H.Mis

14.00 u           Doopviering.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

30 AUGUSTUS: FIETSEN IN DE SCHAKEL
In Geel is er altijd wel iets te beleven. In 12 kerken n een openbare kapel zijn er iedere week ,prachtige liturgische vierringen, maar wij feesten ook veel Reggae, Eurofeesten, Geel Zomert, Dua&Triatlon.
Op zondag 30 augustus zwieren we ons been weer gezwind over het fietszadel voor de eenentwintigste uitgave van SCHAKEL ZUID. Ook dit jaar kunt u er weer een toeristische fietstocht van maken: Klompenmuseum, kasteel van de Werve, Kapel van Meren, Sint Dimpnamuseum u zoekt het zelf maar uit aan de hand van de brochure die je meekrijgt. Animatie is verzekerd onderweg.
Voor uw inschrijfgeld krijgt u veel terug: een fietswimpel, een brochure, een stuk fruit, drankjes onderweg en een Schakelherinnering. Vergeet niet mee te doen met de gratis Zoekwedstrijd.
Praktisch!!
Inschrijven tussen 08.00 en 14.00 u. in PC Sint-Amands op de Werft
Sluiting: 19.00 u.
Informatie: Schakelsecretariaat : Toerisme Geel, Markt 1 tel 014/ 56.63.83 of mailto:deschakel@geel.be of www.schakel.be.

VORMSELDATA VOOR DE TOEKOMST
Zopas deelde het bisdom Antwerpen de vormseldata mee voor de Geelse parochies in het jaar 2010. Daaraan is niks veranderd en iedereen kan dus nog gerust zijn planning maken voor families, fotos, feesten en ander fraais.
Opgelet echter voor de volgende jaren, want er zijn in Antwerpen plannen om het schema te veranderen. Kleine groepen zouden worden vermeden. Daarbij zien wij het gebeuren, dat er voor de parochies Stelen en Oosterlo wel eens een beslissing zou kunnen vallen, vermits daar de laatste jaren steeds minder dan 10 vormelingen waren.
Dit alles kan ook wel meebrengen dat ook in de andere parochies de data veranderen vanaf het jaar 2011. Maak dus nog geen vaste afspraken voor dt en de volgende jaren. Er is ons echter wl beloofd, dat eventuele wijzigingen nog voor het einde van dt jaar zullen bekend gemaakt worden.

DE STREEP IN ZICHT
Nu half oogst voorbij is, voel je onderhuids het leven stilaan weer opborrelen. Wij zagen al voorzitters met kalenders rondlopen. De uitnodigingen voor de eerste vergaderingen vallen binnen en je zal zien: begin september worden wij weer met evenementen overspoeld dat het een lieve lust is.
Geniet nog van de mooie zomer! De mas staat dit jaar hl hoog, maar toch wordt het einde van de vakantie niet vervroegd. De school start op dinsdag 1 september en veel ander parochielieven ook.

Bedevaart Rome naar heiligverklaring pater Damiaan
Wie wenst er mee te gaan op bedevaart naar de heiligverklaring van pater Damiaan in oktober te Rome.
We vertrekken met de bus vanuit Geel onder begeleiding van o.a. Bart Rombouts.
De bus is al halfvol geboekt, dus best niet te lang aarzelen alvorens in te schrijven.
Bekijk de affiche.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26 Week 27-28-29 Week 30-31-32 Week 33

Externe Links