Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 12 - 18 maart 2009

21 – 22 MAART “4 de ZONDAG IN DE VEERTIGDAGENTIJD – HALFVASTEN”
“ DE MENSENZOON, OMHOOG VERHEVEN ”
EERSTE OMHALING VOOR BROEDERLIJK DELEN

God heeft ons lief. Hij heeft ons lief, nog voor wij dat al vermoeden. Hij heeft ons zo lief, dat hij ons zijn enige Zoon heeft geschonken.
Kunnen mensen deze liefde ook beantwoorden? Ja, wij kunnen dat !!!
Met geloof geven wij zijn liefde handen en voeten naar onze medemensen toe.

(naar het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u           Gezinsviering met eerste communicanten. Jgt. Jan Vangheel – Julia Verwimp, Fons Vangheel, Janneke en Jeanine Vangheel, Isidoor Verachtert, Patrick en Jos Lathouders en José Vangheel.

08.00 u           H. Mis.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

DE KLEUR VAN ONS GELOOF
Op 24 maart verwachten wij gelovige Gelenaars, om te praten over hun geloof. Wie wil, kan altijd zijn geloof eens testen op: http://home.scarlet.be/~jg123231/ccv/geloofstest.html. Het resultaat van een dergelijk test is even verhelderend als verbluffend.
Wie niet in de site geraakt, of wie geen PC kan bedienen, hoeft zich niet te schamen. Juist daarom trekken wij naar de K.H.Kempen en willen wij jullie helpen. We verwachten je om 19.30 u (HALFacht) aan de ingang van de agora van K.H.Kempen. Dan gaan wij samen de lokalen opzoeken, waar wij een fijne avond willen beleven. De kleur van ons geloof … Willen wij “fijngelovig” zijn ??? Kom, Doe mee !!!Afspraak 24 maart om 19.30 u in de Kleinhoefstraat.

BROEDERLIJK DELEN MET INDIA
Enkele medewerkers werden gastvrij ontvangen door Colruyt, om een koffiestop voor Broederlijk Delen te bemannen. Ze waren welkom en ze heetten de mensen welkom. Resultaat: 299.98 euro. Zo maar ! Voor Broederlijk Delen ! Achteraf waren zo veel mensen bereid, om dit bedrag “rond” te maken, dat het weer (helemaal niet rond) een stuk boven de 300 euro uitkwam.
Broederlijk Delen laat groepen mensen in het Zuiden hun eigen plannen uitvoeren in hun strijd tegen armoede en onrecht. Vele huisarbeiders worden ‘onzichtbaar’ in de huizen van de rijkere klasse en van de middenklasse uitgebuit. In de beweging nemen de huisarbeiders zelf initiatieven om hun situatie en die van hun lotgenoten te verbeteren. De NDWM ijvert voor een volwaardige erkenning van het huispersoneel en voor een menswaardig bestaan.

MARIA ONTMOETEN IN BANNEUX
De vrienden van Koningin van de Vrede nodigen iedereen uit op hun ontmoetingsdag op zaterdag 4 april in de grote kerk te Banneux.
Wie naar Banneux wil, of meer informatie over deze gebedsdag, kan terecht bij Leen Fourneau op 014/72.31.12.

5 APRIL IS ’T PALMENMARKT
En da’s een begrip in Geel. Het is een week(end) dat mensen van heinde en verre afzakken naar het centrum van Geel. Ook vanuit de buitenparochies. Ieder jaar maken de verenigingen in het Centrum van deze gelegenheid gebruik, om ook de vrienden te ontvangen.
ZIEKENZORG ST.-AMANDS-ELSUM ontvangt zijn gasten in de zaal van het St.-Aloysiusinstituut aan de Diestseweg voor hun cafetaria met tombola en tentoonstelling.
KWB-ST.-AMANDS houdt zijn klassiek restaurant in de parochiezaal. Koud en warm buffet naar believen aan een vriendenprijs. Goede waar prijs zichzelf !!!
VOLKSTUINEN-LOBELIA  houden in die zelfde zaal hun jaarlijkse bloemschiktentoonstelling. Daarvoor houden zij een bloemschiksessie voor kinderen  van 7 tot 14 jaar op 1 april (en ’t is géén grap!) in de parochiezaal om half twee.
Meer info bij Lizette op 014/58.72.36

DAVIDSFONDS GEEL … IN DIE DAGEN
In deze veertigdagentijd heeft het Davidsfonds Geert Hautekiet naar Geel genodigd, om het lijdensverhaal van de dertiende apostel te komen vertellen. Het lijdensverhaal van Jezus is ook voor ongelovigen één van de meest geladen passionele verhalen uit onze geschiedenis. Voor ons is het als het ware de aanloop naar “de kern van ons geloof”. Het wordt gebracht in de grote zaal van De Werft. Geert Hautekiet is er omringd door vier klassenmuzikanten en kreeg op vele plaatsen reeds goede kritiek.
Morgen, donderdag 19 maart om 20.15 u afspraak in de Werft. Voor de prijs (9 euro) moet je het niet laten en leden van DF krijgen nog 1,5 euro afslag

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11      

Externe Links