Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 06 - 11 februari 2009

14 – 15 FEBRUARI “6 de ZONDAG DOOR HET JAAR”
“ JEZUS GENEEST EEN MELAATSE ”

Jezus wist dat hij door zijn uitgestoken hand rege1recht in aanvaring kwam met de schriftgeleerden en de Farizeeën. Maar de concrete vraag om hulp was voor Hem belangrijker dan de kille wet. Hij raakte de melaatse aan, stel je voor! Zoiets doe je niet.
Maar Jezus kon niet anders. En wij ? Zijn wij bereid om de band uit te steken naar mensen die uit de boot vallen: ouderen, zieken, armen of eenzamen, vluchtelingen en asielzoekers, aids-lijders of drugsverslaafden  ? Durven wij onze handen ‘vuil’ maken ?
(uit het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u         Jgt. Germaine Verachtert, Gust Nevelsteen – Linda Taels en Wim Verherstraeten.

08.00 u        H. Mis.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

ROEMEENS RESTAURANT
Op zondag 15 februari trekken wij weer met velen naar de zaal van Elsum …“Omdat we er blijven in geloven”… Het Roemeens Restaurant opent zijn jaarlijkse deuren.
Vorige week schreven wij reeds, dat het de moeite loont. We probeerden je te motiveren, maar waarom zou je niet gaan voor het aantrekkelijke menu?

POFTA BUNA !!!                                      SMAKELIJK ……..

Inschrijven kan tot en met 12 februari via Jozef Goebels op 014/ 58.71.97 of jozef.goebels@skynet.be Ook bij de Noordzuiddienst op 014/ 56.68.35 of gerd.belmans.nz@geel.be. Een volledig menu met vis, goulash of kip aan 15 of 17 euro en mensen met een vrijetijdspas krijgen alles aan de helft van de prijs.

JEUGDPASTORAAL HOUDT ZIJN KNOOPPUNT
Wie gelooft er in “vrijdag de 13-de” ???
Het Geelse team van jeugdpastoraal wil er werk van maken. Ze gaan het samen uitvlooien in het pastoraal huis in Winkelomheide: Knooppunt rond “geloof, ongeloof en bijgeloof” gaat door … speciaal op vrijdag 13 februari.
Plaats van het gebeuren: de pastorij van Winkelomheide, Winkelomseheide 145. Je bent jong en je hebt er je gedacht over ???
Afspraak op vrijdag 13 maart om 20.00 u. Meer info bij onze jeugdpastor, Paul Renders, 0494/93.34.21 of renderspaul@gmail.com.

DE “VASTEN” KOMT ERAAN !!!
Op 25 februari, midden in het carnavalverlof, viert de kerk Aswoensdag: het begin van de 40-dagentijd. In Vlaanderen is deze tijd sinds meer dan 50 jaar verbonden aan de actie Broederlijk Delen, maar de laatste jaren komt het aspect “vasten” toch weer terug een beetje in de aandacht. Ook paus Benedictus hield in Rome pas nog een uiteenzetting over het “vasten in onze tijd”. Daarom laten wij in Geel de twee aspecten duidelijk aan bod komen.
Wij vieren met alle parochies samen het begin van de Vasten met een “asoplegging” in de kerk van St.-Amands om 19.00 u. Overdag zijn er in de parochies ook nog andere asvieringen.
Aansluitend op de gezamenlijke viering brengen wij BROEDERLIJK DELEN onder de aandacht in een INDIA-AVOND in het parochiecentrum van St.-Amands.
Meer uitleg in een volgend nummer. Hou de datum alvast vrij !!!

TEN AARD WAS … VERLICHT
Onder een prachtige sterrenhemel versierd met een mooie maansikkel was op 31 januari om 19.00 u Ten Aard letterlijk en figuurlijk verlicht. De mensen kwamen massaal toegestroomd om op stap te gaan in een sfeervol dorp. Iedereen ging op pad … zo maar. Van gemeenschapsvorming gesproken!
Vandaag willen de organisatoren danken. Iedereen die meegeholpen heeft om dit project tot een succes te maken gewoon door mee te doen, en ook alle bezoekers. duizend keer en nog  bedankt.
Ten Aard was zaterdagavond ‘een sprookje’ van een dorp

KREATIEF GEEL
Vzw Kreatief Geel organiseert een cursus Digitale fotografie op donderdagnamiddag vanaf 5 maart (6 lessen) Wij leren de basishandelingen voor digitale fotografie, je fototoestel leren kennen, foto’s trekken, op je computer zetten, doorsturen, bewerken enz….
De cursus gaat door in de ACV vergaderzalen te Geel. Info of inschrijven: 014/56.05.95 of kreatief.geel@skynet.be
Op 10 februari gaan we wandelen in Olen voor zowat 7 km.
Wil je graag meewandelen op een gematigd tempo in een enthousiaste groep?
Ook dan kan je informeren en inschrijven bij kreatief op het zelfde nummer en mailadres.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05      

Externe Links