Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 04 - 29 januari 2009

31 JANUARI  - 1 FEBRUARI “4 de ZONDAG DOOR HET JAAR”
“ MIJN OGEN HEBBEN UW HEIL AANSCHOUWD ”

MARIA LICHTMIS
Vandaag stelt een onreine geest in het evangelie de vraag aan Jezus: “Wat hebben wij met jou te maken ?” Mogelijk komt die vraag ook bij ons wel eens op. Ofwel … zouden wij die vraag beter elke dag opnieuw zelf kunnen stellen. En dan kijken, wat die vraag doet met ons leven … met onze manier van leven …
(naar het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u Jgt. Dymphna Boeckx en Alfons Vanuytsel. Zm. André Bellens en Frank Bollen. Jgt. Anna Lambrechts, Alexander en Marcel Mertens, Celine Claes, Jan en Jos Geukens, Josefine Gillis, Jef en Jos Geukens, Bernus Wijnants en Dimphna Vermeulen.

08.00 u           H. Mis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

DE WAAIBURG SCHRIJFT GESCHIEDENIS
In juli komen er niet veel parochiebladen uit en zo is er een mooie verjaardag tussen onze plooien gevallen: DE WAAIBURG  bestond in 2008 juist 125 jaar. Wat begon als “’t Wezenhuis” in 1883, is vandaag een stevige poot in de bijzondere jeugdzorg in de Kempen. Samen met het Nieuwsblad van Geel heeft de huidige ploeg van de Waaiburg pas een geschiedenisboek uitgegeven, een onmisbaar document, voor wie bij wil blijven over het reilen en zeilen van het Welzijn in Geel, een stukje volksgeschiedenis ook.
Momenteel is het boek te verkrijgen in de betere boekhandel en in de Waaiburg zelf. Lezers van het Nieuwsblad van Geel vinden een bon in hun blad, zodat ze een stukje van hun abonnement kunnen terug verdienen. Met die bon betaal je nog 19.90 euro en de normale verkoopprijs is 24,90 euro. Zeker een aanrader voor de geïnformeerde Gelenaar

VAN HOFKUNST TOT TEMPELRITUEEL
De “UNIVERSITEIT VRIJE TIJD” van het Geelse Davidsfonds organiseert andermaal een cursus in het Wijnhuis. Voor de mensen, die wat meer willen leren over India, kan dit een mooie opstap zijn. Dit land vormt over een maand immers ook het jaarthema voor Broederlijk Delen.

Op de volgende donderdagen leer je er alles over bij het Davidsfonds in het wijnhuis: 19 februari en 5, 12, 19 en 26 maart telkens van 14.00 tot 16.00 u. Prijs: 54 euro (lerarenkaart 51 euro en DF-leden 48 euro). De koffie en  het cursusboek zijn inbegrepen.
Meer info bij Jeannine Geukens op 014/72.02.85

TEN AARD VERLICHT !
In het kader van ‘dorp in de kijker’ subsidieert de stad Geel gemeenschapsvormende activiteiten. In Ten Aard zijn een heleboel vrijwilligers van verenigingen en buurcomités bereid gevonden om de handen uit de mouwen te steken en het project ‘Ten Aard verlicht’ op poten te zetten. Elkaar ontmoeten is de voornaamste bedoeling. We zijn een gastvrij dorp en nodigen iedereen uit om op  31 januari mee te komen wandelen, te genieten van een hapje en een drankje en verwonderd stil te staan bij sprookjesachtige historische scènes en verrassende attracties op ons wandelparcours. Alle informatie is te vinden op www.tenaardverlicht.be.
We hopen u te ontmoeten op 31 januari tussen 19.00 u en 22.00 u. We sluiten af met een prachtig vuurspektakel aan het kanaal. Tot dan.

WELKOM OP DE SAIO-WANDELING TEN VOORDELE VAN MIN (Mensen in Nood)
De schoolgemeenschap van SAIO organiseert een wandeling op zondag 8 februari ten voordele van MIN, Mensen in Nood. Je kan kiezen tussen twee afstanden 6 en 13 km. Je kan inschrijven in de school tussen 12.30 en 14.30 u. Het adres van de school is De Billemontstraat 77 en jullie zijn hiermee allemaal uitgenodigd om mee te komen stappen voor het goede doel. Welkom!!

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03

Externe Links