Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 02 - 15 januari 2009

17 – 18 JANUARI “2 de ZONDAG DOOR HET JAAR”
“ JEZUS ROEPT ZIJN APOSTELEN ”

Het Johannesevangelie begint met een vraag van Jezus.
Jezus is niet begonnen met een oproep.
Hij hield geen toespraak, hij gaf geen vermaningen.
Hij vroeg wel aan twee mannen, die hij achter zich aan zag komen, of ze iets zochten.
Ze wilden weten waar hij woonde. Hij gaf zijn adres niet, hij zei gewoon: kom maar kijken.
(uit het blauwe bijbeldoosje)

18.00 u           H. Mis

08.00 u           Jgt. Marie Claes, Gaston Krieckemans, overleden familieleden Krieckemans – Claes – Hermans.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

BIJ DE NIEUWE BISSCHOP

Op zondag 4 januari trok een serieuze delegatie Gelenaars naar Antwerpen, om de wijding van de nieuwe bisschop Mgr. Johan Bonny mee te maken. Iedereen was ervan overtuigd, een historisch moment én een mooie viering mee te maken. Laat de kathedraal dan te klein geweest zijn, de mensen keerden met een warm hart “van ’t stad” terug.
In Geel zullen de pastores de nieuwe bisschop verwelkomen op 6 februari in St.-Dimpna en voor de PT’s komt hij op 12 mei in Holven. Mogelijk … komt hij ook wel vormen in een Geelse parochie.

 

KLEINE MANNEKES MAKEN HET GROOT VERSCHIL

Volgend weekend trekken de 12.000 vrijwilligers van Vredeseilanden weer de straat op om de kleine mannekes-sleutelhangers te verkopen. (vorige week schreven wij 12.00 vrijwilligers, maar dat was zwaar onderschat). Ze vragen daarmee steun om boeren in staat te stellen hun gemeenschap te voeden én een waardig inkomen te verdienen. Dit jaar staat Nicaragua centraal, waar kleine boeren en boerinnen tonen hoe ze de voedselcrisis kunnen oplossen. Wie van deze mannekes koopt, weet dat vele andere “mannekes” met hen solidair zijn.

Van harte aanbevolen !

ER IS EEN NIEUWE OPEN DEUR IN GEEL
De Open Deur is een plaats in de stad, waar iemand aanwezig is met tijd en aandacht om te luisteren in een gemoedelijke sfeer. Je kan er komen praten over wat je bezighoudt of wat je eens kwijt wil, over grote of kleine zorgen. De open Deur huist tegenwoordig in de Lebonstraat 122, het huis waar vroeger Jan Mertens woonde en waar onlangs jeugdpastor Paul Renders introk. Iedereen kan er binnenstappen, zonder afspraak, zomaar.. gratis... en anoniem.. We zijn een groep gewone mensen met een degelijke opleiding om te leren luisteren.
Iedereen is bij ons welkom, ongeacht zijn of haar godsdienstige of filosofische overtuiging.
Lebonstraat 122. tel. 014 59 23 86 tijdens de werkuren. Maandag, dinsdag en vrijdag van 15.00 u tot 18.00 u

ST.-ANTONIUS IN BEL
Volgende zondag zijn wij allen welkom in Bel, want dáár vier Geel St.-Antonius, de heilige, die in de Kempen al eeuwen de bevoorrechte heilige voor onze landbouwers is. … Wie de burgemeester eens wil zien “bieden” op een struk vlees, wie zelf wil meebieden, wie hond of kat wil laten zegenen … wie gezellig het dorp wil proeven … vanaf 10.00 u tot ??? ja tot wanneer ??? voor elk wat wils.

QUIZ BIJ KWB St.-AMANDS

Op zondag 18 januari gaat alweer de zoveelste uitgave van de familiequiz door van KWB-St.-Amands. Het wordt weer een gezellige namiddaguitgave in de parochiezaal met kleine en grote opgaven voor alles en iedereen.
Ploegen kunnen zich alvast nog opgeven bij Rudy Belmans op tel 0478/53.09.91. De prijzen zijn niet het belangrijkst, maar gezelligheid is steeds gegarandeerd.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01    

Externe Links