Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 41 - 11 oktober 2006

14 – 15 oktober “28ste ZONDAG”
“ HEILIGE TERESIA VAN AVILLA ”
“ GA VERKOPEN, WAT GE HEBT ”

18.00 u            Zm Anna Taels, Gust Nevelsteen, Elise Verellen en Rita Vanspringel. Jgt Wim Lembreghts. Jgt Alfons Nevelsteen. Jgt Frans Taels, Marie Geboes en Leon Taels. Jgt Alfons Clissen en overleden familieleden. Jgt Bertha Appels, Victor en Anni Seyen

08.00 u            Morgenmis

18.30 u            Zm Louis Vissers, Constantia Vermeulen, Louis Vangheel, Leonie Berghmans, Jul Vissers Mariette, Vermeulen en Rosa Laenen

18.30 u            Mis in de bidkapel

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

UW PAROCHIEBLAD
DE KWALITEIT STIJGT
DE PRIJS DIE BLIJFT

De maand oktober is ingezet en dan wordt het hoogtijd, om te denken aan de herabonneriung op ons blad. Wij moeten immers een eind voor Nieuwjaar met nieuwe lijsten bij de post zijn, of de chaos in het uitdelen en bezorgen van Kerk + Leven zou wel eens buitengewone proporties kunnen aannemen. Wij hebben echter goed nieuws voor onze lezers.

1: Hoewel de kwaliteit van ons blad de laatste jaren steeds in stijgende lijn gaat, kunnen wij het blijven bezorgen aan 20 euro per jaar. Voor die prijs komt er iedere week vier bladzijden nieuws uit Geel in je brievenbus en kunnen wij U laten meelezen in het meest gelezen weekblad van Vlaanderen. Vele bladzijden zijn in kleur. De foto’s zijn steeds degelijker van kwaliteit en de journalisten zijn bovenmaats.

2: Wij hebben voor sommige rubrieken nog steeds een opdeling in Noord en Zuid, omdat de plaats ontbreekt voor een editie álles in één. Toch zien wij steeds meer artikels in de twee edities verschijnen. Ook staat het iedereen vrij, om te kiezen tussen Geel Noord of Geel Zuid naargelang de interesse. De parochie waar je woont, hoeft dus niet noodzakelijk de parochie te zijn, waarvan je het parochieblad neemt.

Hoe kan je nu herabonneren ?

1: Wie woont in St.-Amands, Punt, Stelen, Winkelomheide, Zammel of Oosterlo en het blad van Geel Zuid wil, stort op rekeningnummer 320-0147297-24 van Kerk en Leven Geel Zuid. Je stort 20 euro met duidelijke vermelding van naam en adres, waar het blad moet geleverd worden en je bent gerust voor een heel jaar.

2. Woon je NIET in deze zes parochies en wil je toch een abonnement op Geel Zuid, stort dan 20 euro met vermelding van naam en adres op rekening 320-0147297-24 van Kerk en Leven Geel Zuid.

3: Wie woont in Ten Aard, Holven, Elsum, St.-Dimpna, Larum of Bel en het blad van Geel Noord wil, kijkt eenvoudig in de rubriek van zijn parochie, om het rekeningnummer te vinden. Je stort 20 euro met duidelijke vermelding van naam en adres, waar het blad moet geleverd worden en je bent gerust voor een heel jaar.

4. Woon je NIET in deze zes parochies en wil je toch een abonnement op Geel Noord, stort dan 20 euro met vermelding van naam en adres op rekening 833-5301921-62 van Parochiefederatie Geel Noord.

Ken je mensen, die ons blad ook willen, spreek ze dan aan, want nieuwe abonnees, die wij binnen krijgen voor Nieuwjaar, krijgen het blad nog gratis voor de rest van het jaar.

Doen, zouden wij zeggen !!!

GEELS PASTORAAL NIEUWS

HET BELANG VAN VRIJWILLIGER TE ZIJN! BIJ ANIMATIE OF BEGELEIDING VAN MENSEN IN HET RUSTHUIS.
Sinds 3 juli 2005 bestaat er een statuut voor de vrijwilliger. Op 8 juni 2006 is in de Kamer dat wetsvoorste1 goedgekeurd. Er is nu een juridische basis voor de rechten van het vrijwilligerswerk.
Reeds 18 jaar zetten vrijwilligers zich in Geel in voor de mensen in het rusthuis. Vrijwilligers komen uit persoonlijke motivatie met een zorgende houding om zich ter beschikking te stellen voor ouderen onder andere bij de animatie in het rusthuis! Die motivatie kan komen uit nood aan zingeving in het eigen leven, nood aan zelfontplooiing, nood om eigen daadkracht te vertalen in een duidelijke taak.
De vrijwilligers worden sociaal aanvaard in alle geledingen van de organisatie, door directie, beroepskrachten én de hulpbehoevenden, die zij willen begeleiden evenals de vrijwilligerskring zelf.
Wat kan de organisatie aan de vrijwilliger bieden? Een goede ondersteuning vooral, goede coaching en opleidingsmogelijkheden.
Na 18 succesvolle jaren Geelse rusthuiswerking is het “leger” van vrijwilligers door allerlei omstandigheden fel uitgedund en wordt het hoog tijd om nieuwe mensen te vinden. WAARVOOR U MISSCHIEN IN AANMERKING KOMT.
Dit soort vrijwilligerswerk is, onzes inziens, niet zo moeilijk en tijdvergend.
Twee tot drie maal per maand een halve dag ter beschikking zijn is al voldoende Je moet je evenwel kunnen schikken in de organisatie, met een rolstoelpatiënt willen rijden, in de éérste plaats er zijn voor die hulpbehoevende mens.
Wij vragen uw begeleiding bij allerlei animatie als daar zijn: natuurwandelingen, marktbezoeken, huisanimatie (kienen, bloemschikken, ontspanningsnamiddagen) en zo vele andere mogelijkheden. Maar weet dat u altijd vrij bent in uw medewerking en aangepast aan uw mogelijkheden.
Voortdurend vrijwilligers rekruteren is steeds een noodzaak om de organisatie levend te houden. Alles en iedereen is steeds in ontwikkeling, elk individu, de oudere mens ook. Vanuit dat perspectief bezien, is vrijwilligerswerk een prachtige ontwikkelingskans voor iedereen, omdat er zoveel hartenkrachten mee gepaard gaan.
De relatie met de hulpbehoevende mens is mee bepalend voor de kwaliteit van de samenwerkingsrelatie.
U bent vrouw of man, jong of al wat ouder. Meent U een taak als rusthuisvrijwilliger aan te kunnen! Maak dan een afspraak: tel:014158.28.75
Coördinator: rusthuiswerking en voorzitter Geelse Seniorenraad :Miel Testelmans.

HANDIBEURS MOL
De Molse Adviesraad voor Personen met een Handicap organiseert op zondag 22 oktober van
13.30 tot 17.00 u haar Zevende Kempense Handibeurs in het Technisch Instituut Sint-Paulus.
Vijfenveertig verschillende diensten, verenigingen en firma’s presenteren dagelijkse hulpmiddelen en diensten voor senioren, zieken en mensen met een handicap. Ook stellen diverse zelfhulpgroepen hun werking voor.
Bewegingssimulatoren, loophulpen, wandelwagens, autogordels, zitschalen, zitkussens, GSM’s voor slechtzienden, telefoons met grote toetsen, sprekende horloges en weegschalen, voorleestoestellen, leesloepen, aangepaste fiets~en en mobilhomes, orthopedische hoofdkussens, autodakliften, aangepaste computerprogramma’s, rolstoelen, orthopedische schoenen en steunzolen, tilliften, badliften, oprijhellingen, TV-loepen, gesproken boeken, trapliften en aangepast vervoer, je vindt het er allemaal.
Ook is er een groot gamma aan informatie over zelfhulpgroepen en hulpdiensten en randanimatie zoals: aangepaste speelgoedjes van de speelotheek, rolstoeldansen, schaken tegen slechtzienden en demonstraties met een hulphond.

DE STER VAN EEN WONDERKIND
Mozart, 250 jaar!
Davidsfonds Geel organiseert, in samenwerking met Geels Vocaal Ensemble een Mozartavond in de concertzaal van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, (Stationsstraat 29) op Zaterdag 21 oktober  om 20.00 u.
Jos Meersmans acteert, citeert en schetst een aangrijpend componistenportret. Overtuigende muziekfragmenten maken van deze avond een intense belevenis
Een aanrader! 

VORMSEL EN PLECHTIGE COMMUNIE GEEL-PUNT IN 2007
Zondag 6 mei 07:
11.00 u: Punt

Kerkdiensten tijdens de vorige Weken

Deze Week

Week 52 Week 1 Week 2 Week 3
Week 4 Week 5 Week 6 Week 7 Week 8
Week 9 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40    

De gezinsvieringen gaan door op de vierde zaterdagavond van de maand om 18.00 u.

Weekendvieringen in het decanaat Geel vanaf 2004

Externe Links