Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 20 -  17 mei 2006

20 – 21 MEI: ZESDE PAASZONDAG
DAT UW VREUGDE VOLKOMEN MOGE WORDEN
DONDERDAG 25 MEI: ONS-HEER-HEMELVAART

18.00 u            Jgt Jos Van de Poel; Jan Vangenechten, Frans Vandesande. Zm Bertha Vangenechten en Louis De Pooter, Rita Vanspringel, Louis Hermans en Jeanne Slegers

08.00 u            Morgenmis

19.00 u            Mis in de bidkapel

19.00 u            Geen misviering

08.00 u            Morgenmis
11.00 u            Mis eerste Communie

Misintenties Geel-Zuid aanvragen

GEELS PASTORAAL NIEUWS

TEKSTEN VOOR “NUMMER 22 -> EEN DAG VROEGER”
Volgende week donderdag wordt er op de drukkerij niet gewerkt omwille van Ons-Heer-Hemelvaart. Hou er dan ook rekening mee, dat alle teksten een dag vroeger moeten binnen zijn.

“VAKANTIEREGELINGEN”
De maand juni staat voor de deur en dat vraagt alle aandacht voor ál onze correspondenten.

JONGERENVAKANTIES MET DAT IETSJE MEER…
De jeugddienst van het bisdom Antwerpen, organiseert deze zomer verscheidene vakanties voor jongeren. Het gaat om leuke kampen en vakanties, waar  ruimte is voor ontmoeting en genieten, maar zeker ook voor geloof.

Zo noemen wij onder andere:
Het gaat telkens om vrij uiteenlopende kampen en vakanties én ieder heeft zeker een waarde op zich.
* het ‘Pluskamp’ voor 12 tot en met 15- jarigen in Essen van 11 tot 15 juli
* het‘Tentenkamp’, voor 16 tot en met 25-jarigen in Essen van 13 tot 19 juli
* een reis naar Lourdes, Taizé of Assisi.

Voor meer info over deze vakanties en inschrijvingen kan je terecht op de site van jeugdpastoraal Geel: http://groups.msn.com/SOTjeugdpastoraalGeel of op http://www.ijd.be of http://www.tentenkamp.be.
Ook de diocesane bedevaart naar Lourdes heeft een eigen jongerenprogramma. In de begeleidingsploeg zit ondermeer de voor ons bekende Bart Rombouts. Lourdes, het stadje in het zuiden van Frankrijk heeft heel wat te bieden voor jongeren. Van 3 tot 8 juli is er een programma voor jongeren tussen 15 en 25 jaar.
Voor meer info over de Lourdesreis en voor inschrijvingen kan je terecht bij Bart Rombouts: Kameinestraat 33 of  b.rombouts@pandora.be of 014/56.08.39.
Bij de jeugddienst in Antwerpen kan je alle nuttige info vinden voor de reis naar Taizé van 15 tot 23 juli en die naar Assisi van 16 tot 25 juni.

OPENDEUR EN TUINFEEST ZUSTERHOF CAMPUS HADSCHOT
Zusterhof is een woon- en zorgcentrum voor ouderen en is eigenlijk een fusie tussen twee gekende rusthuizen in Geel: de vroegere RVT Onze-Liev-Vrouw in de Kollegestraat en het rusthuis Hadschot in de Gerststraat. Een van de doelstellingen van de samenwerking is, om te evolueren naar een eigentijds woon- en zorgcentrum, dat naast de klassieke bejaardenverzorging ook een dagverzorgingscentrum, kortverblijf en heel wat serviceflats zal inplanten.
Op zondag 11 juni zet het rusthuis Zusterhof campus Hadschot zijn deuren open en organiseert een tuinfeest van 14.00 tot 18.00 u in het woon- en zorgcentrum, Gerststraat 67. Om 14.30 u. zal Martine Dams optreden. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

SCHOOLFEEST TONGELSBOS
BLO en BuSO Tongelsbos nodigt iedereen van harte uit op zijn schoolfeest op zondag 11 juni van 13.00 tot 18.00 u, in de Bosstraat 2, in Westerlo, met een doorlopende tentoonstelling van de werken van de leerlingen en een optreden van de leerlingen van de lagere school. Vanaf 13.00 u. kan u er terecht voor barbecue, hotdogs, ijsjes, bodega. Met een springkasteel, talrijke kinderkraampjes en het speelbos zijn er uitgebreide speelmogelijkheden voor iedereen. Informatie over de school kan ook verkregen worden en kinderen kunnen voor het volgende schooljaar al ingeschreven worden.

MARIA MET HET GOUDEN HART
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het bisdom Antwerpen op woensdag 5 juli  een bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing. Dit jaar is het zelfs de vijfentwintigste keer, dat de tocht wordt ondernomen. Ook vanuit Geel hopen we weer te mogen vertrekken met een volle autobus.
Het bedevaartprogramma omvat onder andere een Mariawake, de eucharistieviering, voorgegaan door bisschop Paul Van den Berghe, processie, lof en ziekenzegening.
Deelnemen kost 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor jongeren tot 18 jaar. Inschrijven kan je tot 16 juni bij Annie Verachtert, Stationsstraat
14C, tel. 014-59.31.30 of bij de plaatselijke verantwoordelijke.

Kerkdiensten tijdens de vorige Weken

Deze Week

Week 52 Week 1 Week 2 Week 3
Week 4 Week 5 Week 6 Week 7 Week 8
Week 9 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19        
         

De gezinsvieringen gaan door op de vierde zaterdagavond van de maand om 18.00 u.

Weekendvieringen in het decanaat Geel vanaf 2004

Externe Links